Jeg heter Sadie og dette er min historie

Da jeg fødte dattera mi hadde jeg en naturlig fødsel. Jeg ble klippet, det blir vel “alle” (følte jeg), men så fikk jeg så forferdelige smerter i etterkant. Det var vel normalt? Alle de jeg oppsøkte sa at det var vanlig og at alt så «normalt» ut. Men jeg kunne ikke gå, stå, gå på do eller gjøre noen ting uten smerte og ubehag. Det føltes som om noe holdt på å dette ut av meg (og det gjorde faktisk det). Jeg gruet meg til hver dag. Å ta meg av den nydelige dattera mi var så vondt, det eneste som ikke gjorde vondt var å ligge. Jeg prøvde flere ganger å få hjelp fra leger og gynekologer, men ble bare avfeid, plagene mine var vel ikke noe å klage over. Jeg kom endelig til en fysioterapeut som var spesialist i kvinnehelse som sa at jeg hadde så alvorlig underlivsprolaps (blære, livmor, og endetarm!) at jeg måtte bare bli ferdig med barn og få operasjon. Og at jeg måtte knipe masse. Det siste gjorde jeg, og smerten og ubehaget ble enda verre.

Jeg prøvde å bli henvist andre steder. Ikke én gang ble jeg undersøkt ordentlig, og jeg ble bare avvist. Da en lege sa til meg en dag at jeg selv hadde valgt å få barn og måtte derfor regne med at noe sånt kunne skje, tenkte jeg, NÅ er det nok! Det må finnes en bedre vei. Hvis det er så vanlig som alle sier så må det finnes noe man kan gjøre. Om menn hadde født og blitt ødelagt i etterkant og måtte gå rundt med underlivet hengende løst så hadde det vært mer enn bare kniping man kunne gjøre! Operasjon vurderte jeg aldri. Jeg ville egentlig få flere barn, og dessuten hadde jeg lært at mange av operasjonene som utføres må utføres på nytt noen år senere, og at plagene ikke alltid blir borte av operasjon, i noen tilfeller tvert imot. Så det var ikke noe jeg hadde lyst til.

Så jeg søkte og søkte og fant til slutt Low Pressure Fitness. Jeg begynte å trene via Skype med en trener i Canada, da det var ingen trenere i hele Scandinavia! Etter kun noen få dager ble jeg så bra at jeg kunne gå litt uten smerte. Noen få dager! Dette etter nesten et helt år av å ha levd i smerte og troen at livet mitt var ferdig. Jeg hadde trodd på det alle hadde fortalt meg, at det ikke var noe mer jeg kunne gjøre. At sånn var livet mitt nå. Jeg ble så glad men også så sint.

Hvordan kan ikke dette være noe som tilbys alle kvinner etter fødsel? Alle, uansett hvor lite eller mye de er skadet, vil ha godt av en skånsom og effektiv måte å trene opp kjernen, stabilisere kroppen, og få ting på plass, rett og slett. Nå er jeg helt asymptomatisk fra så store skader at den eneste løsningen var operasjon. Men nå har jeg ikke skader lenger. Og jeg blir bare sterkere og sterkere. Som bonus har jeg fått en bedre holdning, en sterk kjerne, en smalere midje (ikke at sånt er viktig) og en dyp forståelse for hvor mye kroppen kan heles hvis den bare får lov og hjelpen den trenger.

Jeg vil gjøre mitt beste for at ingen andre kvinner må gå gjennom det jeg gjorde det første året, da jeg trodde alt var tapt og livet mitt var ødelagt for alltid. Fordi det finnes enkel, effektiv og rask hjelp å få! Det spiller ingen rolle hvor lenge det er siden fødsel, om du har store skader eller bare føler at noe må bli litt sterkere eller komme litt mer på plass, begynn i dag og på kort tid kan du være på vei mot å bli sterk, stolt og flott. Det fortjener vi alle!

Jeg er den første og eneste sertifiserte treneren i Norge, og er sertifisert av både Low Pressure Fitness og International Hypopressives Council, der jeg er etablerende medlem. Jeg jobber hardt for å spre god informasjon om forebygging og behandling av fødsels- og belastningsskader. Jeg tilbyr også kurs for behandlere som vil lære mer om denne teknikken. Siden jeg begynte å trene opp andre i hypopressiv trening har jeg hjulpet tusenvis av kvinner til å finne tilbake til en sterk og stabil kropp som de trodde de hadde mistet for alltid. Det er en ære for meg å kunne gjøre noe så positivt ut av noe så grusomt, og hjelpe andre på veien.